sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Vesimeloni-katkarapusalaatti

Löysin todella herkullisen kuuloisen salaatin ohjeen täältä ja koska pakastimen tyhjennysoperaatio on hieman jäljessä ja ensimmäinen chili kypsynyt, päätin kokeilla tätä virolaisesta lehdestä peräisin olevaa ohjetta. Kokit ja Potit oli vähän muunnellut ohjetta, ja minä hieman edelleen, lähinnä sen takia että pakastimessa oli katkarapupussin jämät ja chilissä oli aika paljon potkua, joten ajattelin puolikkaan riittävän, punasipulikin oli jo ehtinyt kasvaa aika isoksi. Minä laitoin ainekset noin, muuten tein ohjeen mukaan:

1 punasipuli pihalta
½ valkosipulinkynsi
½ punainen tuore chili
yhden limen mehu
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl sokeria
ruususuolaa 
mustapippuria myllystä

vajaa puolikas pikkuisesta vesimelonista
2 avokadoa
persiljaa tuolta pihalta
200g katkarapuja (ei varmaan ollut ihan tuota)

Salaatti oli todella hyvää ja raikasta, ja chili toi kivan jälkipoltteen suuhun. Meilläkin tätä tehdään toiste, ja täytyy todeta, että salaattia tuli syötyä lounaaksi sen verran, että tuo annos ei olisi riittänyt kolmelle muulle lounaaksi, lisukkeeksi kylläkin.

Ei kommentteja: