lauantai 15. lokakuuta 2011

Vaaleaorakas-risotto


Halusin kokeilla kuivattuja vaaleaorakkaita risotossa. Tein risoton suunnilleen samoin kuin tattirisotokin, koska halusin vertailla makua. Tällä kertaa tein pienen annoksen:

nokare voita
1 pieni sipuli
1 dl risottoriisiä
3 dl vedellä laimennettua vihanneslientä
10 g kuivattuja orakkaita murskattuna
reilu loraus kermaa
50 g raastettua parmesania

Sulata voi kattilassa, lisää pilkottu sipuli ja riisi, kuullota. Lisää sienet ja vähän vihanneslientä, sekoittele ja anna riisin ja orakkaiden imeä liemi itseensä. Lisää lientä vähän kerrallaan reilun vartin kuluessa niin, että riisi jää aavistuksen kovaksi. Lisää reilusti kermaa ja parmesaania ja hauduta vielä hetki.

Tämä oli ihan hyvää, mutta ei niin pehmeän maukasta kuin tattirisotto. Tattirisotto toimii sellaisenaankin, tätä teen seuraavalla kerralla lisukkeeksi.

Ei kommentteja: