maanantai 5. joulukuuta 2011

Borssikeitto



Viimeiset punajuuret alkoivat pehmetä jääkaapin alalokerossa, joten oli pakko keksiä jotain, mihin ne sai upotettua. Borssikeitto on hyvä ruoka punajuurista ja eilistä häränhäntäkeittoa riitti tähänkin, joten tein omanlaisen version borssikeitosta. Jos mitään pohjia ei olisi ollut, olisin keittänyt lihakimpaleen juuresten kanssa, ja käyttänyt sitä lientä ja lihaa. Ja jos olisi ollut savukylkeä, olisin käyttänyt sitä enkä pekonia. Mutta hyvää tuli näinkin.

4 punajuurta
1 porkkana
pala juuriselleria
pala lanttua
1 palsternakka
1 punasipuli
voita
suolaa
pippuria
2 laakerinlehteä
½ l häränhäntäkeiton lientä
puolet häränhäntäkeiton lihoista
100 g pekonia
1 l vettä

Keitä punajuuret melkein kypsäksi. Suikaloi juurekset ja sipuli, kuullota juureksia kattilassa niin, että ovat vähän pehmenneet, suikaloi punajuuret ja lisää ne ja jatka vielä hetki. Lisää liemi, vesi, pippurit ja laakerinlehti. Keitä kymmenisen minuuttia tai vähän reilu, lisää lihat ja paistetut pekonit ja jatka keittämistä  hetki. Syödään smetanan kanssa.

Ei kommentteja: