keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Smetanainen tatti-lihapata

Tämäkin resepti on peräisin Mysi Lahtisen kirjasta Intohimot hellallani - suomalaisen keittion ylistys. Halusin kokeilla sellaista pataruokaa, mitä en ole koskaan tehnyt. Ostin naudan paahtopaistia, tuli todella mureaa ja maukasta lihaa.

25 g kuivattuja herkkutatteja (pari kourallista)
3 dl vettä
600 g naudanpaistia
öljyä ja voita
2 isoa sipulia
3 dl lihalientä
persiljaa reilusti
200 g smetanaa

Liuota murskatut tatit vedessä. Ruskista kuutioidut lihapalat muutamassa erässä pannulla, siirrä ne pataan. Paista pannulle jääneessä rasvassa sipulit ja siirrä nekin pataan. Lisää lihaliemi pannulle ja kuumenna se kiehuvaksi. Minulla oli hanhilientä joka on aika suolatonta, joten lisäsin vähän myös suolaa. Silppua persilja pataan, lisää sienet liuotusliemineen ja lihaliemi pataan, sekoita smetana joukkoon. Nosta pata ilman kantta 225-asteiseen uuniin puoleksi tunniksi, laske lämpö 175 asteeseen ja laita kansi päälle. Hauduta vielä tunti. Syötiin perunamuussin ja papujen kanssa, oli hyvää, vaikkei kovin kaksisen näköistä.

Lisättäköön vielä, että koko perhe söi kaksi ateriaa padasta sellaisenaan, ja tänään vielä pilkoin loput sydämet joukkoon, sillä hyvää lientä riitti kolmannellekin aterialle. Viikonlopun padat ovat arjen pelastus!

9 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Sivuun päivän postauksestasi, mutta voinkohan soveltaa hanhiohjeesi neuvoja ankan kanssa sellaisenaan? Vai onko ankan kanssa jotain erityisvinkkejä?. Ostan huomenna kokonaisen ankan ja lauantaina on tarkoitus se valmistaa:)

sauvajyvänen kirjoitti...

Minäkin ajattelin tehdä ankkaa aikanaan ihan samalla tapaa. En osaa kuvitella miksi ei kävisi ihan sellaisenaan, kun kerran käy hanhelle ja kalkkunalle. Mutta paistoajoista en osaa suoraan sanoa, luulisin että se on samanlaista "tiukkaa" lihaa kuin hanhikin. Ihanaa ruokaa teille tulossa!

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Okei, eiköhän se onnistu ankankin valmistaminen:) Olin äsken Alkossa harhailemassa ankkaviiniostoksilla, en ollut pitkään aikaan pyytänyt apua viiniostoksissa ja olipa mukava ja avulias myyjä!

Nanna kirjoitti...

Ollaan Campasimpukan kanssa samoissa puuhissa...eliluettu samaa tarjouslehteä?

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Nanna: Näin luulen:))

sauvajyvänen kirjoitti...

Kiva nähdä mitä herkkuja teiltä on tulossa. Ankkaa en olekaan koskaan tehnyt, en ainakaan muista tehneeni.

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Nyt ankka köllöttää jääkaapissa sulamassa:) Ostin myös koipia neljä kappaletta jotakin toista kertaa varten. Aion keittää myös lientä ankanluista. Jännää:)

Nanna kirjoitti...

Tosiaan kiva nähdä mitä Campasimpukka saa aikaiseksi. Omani on ihan siellä pakasteessa, ja joutuu ollakin varmaan jonkun viikonkin, ennenkuin kerkiän sitä kokkailla. Suunnitelma on. Ja se on simppeli.

sauvajyvänen kirjoitti...

Simppelit suunnitelmat onkin ihan parhaita, ainakin jos raaka-aineet ovat hyviä.