maanantai 7. toukokuuta 2012

Ylimääräinen perunamuusi


Perunamuusin menekki on vaikea ennustaa ja sitä jääkin usein yli. Se on mielestäni yksi vaikeimpia jatkojalostettavia ruuantähteitä, sillä se pilaantuu nopeasti eikä se ole kovinkaan hyvää uudelleen lämmitettynä kuten suuri osa ruuasta on. Paras tapa käyttää perunamuusi on lepuska, kunhan muistaa tehdä sen mahdollisimman pian. Jos muusi tuoksahtaa edes aavistuksen, ei lepuskakaan ole enää hyvää. Linkin ohjeessa keitin perunan vasiten lepuskaa varten, mutta yleensä teen sen niin, että jämämuusiin lisään vähän maitoa ja vähän jauhoja jotta siitä tulee sopivan paksuista levitettväväksi pellille, ja paistan sen sitten kuumassa uunissa. Kuvan perunarieskassa on muutama desi muusia, 2 dl maitoa ja 2 dl karheaa ohrajauhoa.
Perunarieska

Lisäksi paistoin muusista "pihvit" villisian kaveriksi.

perunamuusia
voita ja rypsiöljyä

Muotoile perunamuusista litteähköt pihvit. Paista voi-öljyseoksessa rapeiksi ja syö heti.

1 kommentti:

Herkkusuu kirjoitti...

Minä yleensä pakastan muusin lopun ja käytän suolaiseen piirakkapohjaan, ei tarvitse käyttää muussihiutaleita.