sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Kesäinen lammaspata


Tämä ruoka syntyi sattumalta ja maistui alkukesältä. Ostin lammasta pataa varten Heinolan Heilasta, porkkanoita ja sipuleita tuli ostettua Hakaniemen torilta. Raparperimehua mökin raparpereistä oli juuri tehty pari päivää aiemmin, yritit kasvavat kohisten. Ja tälläistä siitä tuli:

voita
valkosipulin kynsi
800 g lampaan patalihaa
mustapippuria, suolaa
muutama uuden sadon porkkana
muutama uuden sadon sipuli
pieni kourallinen timjamia, joukossa muutama lehti rosmariinia
kapriksia jokunen ruokalusikallinen
2 dl vähän laimennettua raparperimehua (toki vesi, omenamehu, mikä vaan käy)

Kuori valkosipulin kynsi, murskaa ja ruskista vähän voissa. Ruskista lihat samassa voissa, pyöräytä vähän pippuria ja suolaa päälle. Lisää porkkanat, sipulit, yrtit ja kaprikset sekä kaada mehu päälle. Paista n. 150 asteessa n. tunti puolitoista. Syötiin uusien perunoiden ja oman salaatin kanssa. Hyvää oli, todella.

Ei kommentteja: