torstai 11. lokakuuta 2012

Omenainen ja metsäinen kana-pata


Tämän ruuan inspiraatio löytyy River Cottage Everyday -kirjasta. Minulla oli kuitenkin ainekset vähän erilaisia, joten sovelsin sopivasti. Laitoin sulkuihin perään alkuperäisen reseptin mukaiset aineet ja määrät. Tein viikonloppuna ison padan, josta taas kerran pakastin sopivia annoksia arjen "pikaruuaksi".

öljyä
voita
2,5 kg kananpaloja (1 kokonainen kana pilkottuna, n. 1.5 kg)
1 sipuli (ei ollut ohjeessa)
3 rkl jauhoja (2-3)
suolaa ja pippuria
100 g kanttarelleja  + kourallinen kuivattuja tatteja (300-400 g mitä tahansa sieniä pilkottuna)
2 dl makeaa virolaista omenaviiniä + 2 dl vettä (250-400 ml puolikuivaa siideriä)
2 laakerinlehteä (1)
timjaminoksia (1)

loraus kermaa (5 rkl paksua kermaa)
1 tl chilisinappia (2 tl englantilaista sinappia)
pilkottua persiljaa

Ruskista kananpalat muutamassa erässä voin ja öljyn seoksessa. Paista tuoreita sieniä ja sipulia hetki, kaada lihat takaisin pataan sienien ja sipulin joukkoon. Lisää jauhot, suolaa ja pippuria, minulla oli musta- ja viherpippuria, ja sekoita hyvin. Murustele kuivatut sienet joukkoon (minulla siis ei ollut enempää kanttarelleja, joten lisäsin loput sienet kuivattuna). Kaada viini+vesi sekaan ja lisää laakerinledet ja timjamit. Anna padan hautua pari tuntia 140 asteessa, kääntele lihoja kerran hautumisen aikana.

Kun liha on sopivan mureaa, ota pata pois uunista ja kaada liemi kattilaan, poista samalla laakerinlehdet ja timjamit. Lisää liemen joukkoon kerma ja sinappi, maista, ja lisää tarvittaessa suolaa ja/tai pippureita. Kaada kastike takaisin pataan, lisää päälle pilkottua persiljaa ja nauti ihan loistavan maukkaasta padasta. Lapset vähän valittivat chilin ja sinapin mausta, sen voisi jättää poiskin. Minä otin myös osan lihoista talteen alkuperäisen haudutusliemen kanssa, sekin oli todella hyvää ja sitä voi tarjota laktoositonta tai maidotonta ruokavaliota noudattaville.



4 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Omenaiset padat ovat ihania ja nyt taas alkaa tehdä mieli kaikkia ihania syysruokia.

Jokihaka Kokkaa kirjoitti...

Hienot maut padassa! Katselin tässä hiljan youtuubista River Cottage ohjelmien pätkiä, niissä on mukava meininki. Ilmeisen hyvä on tuo kirjakin, kun löydät siitä usein inspiraatiota..

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Taas uusi kanaohje, entisetkin kokeilematta! :D Minulla siis. Sinulle on pieni haaste Campasimpukassa, johon sinulla on varmasti yllinkyllin aikaa! Eiku, jos joskus kerkiät:)

sauvajyvänen kirjoitti...

Jonna, jopa minä myönnän että on syksyä ilmassa ;)

Jokihaka, suosittelen tuota Everyday -kirjaa. Siinä on kai monta sataa reseptiä, mutta sellaiset mitä en haluaisi tehdä, ovat laskettavissa yhden käden sormilla. Ihan mieletön kirja. Tietysti minä olen varmaan vähän jäävi sanomaan mitään, kun oma ruokafilosofia on lähes yksiyhteen hänen kanssaan.

Campasimpukka, kiitos haasteesta. Aina yksi haaste missä ei tarvitse TEHDÄ mitään mahtuu kiireen keskelle. Vastaan siihen tässä joku päivä :)