tiistai 16. lokakuuta 2012

Vispipuuro tyrnistä

Vähän aurinkoa sateen keskelle: tyrnivispipuuroa. Vispipuuro on hyvää tyrnimehusta, usein jopa niiden mielestä jotka vähän vierastavat tyrnin karvasta makua. Minä teen sen aina suunnilleen näin:

2 dl tyrnimehua (kylmäpuristettua, sokeritonta)
8 dl vettä
1 dl sokeria (tai 1½-2 jos haluat makeampaa)
1½ dl mannasuurimoita

Laita nesteet ja sokeri kattilaan, lämmitä melkein kiehuvaksi. Vatkaa joukkoon mannasuurimot ja anna poreilla kymmenisen minuuttia, sekoita lähes koko ajan. Jäähdytä puuro kylmäksi ja vatkaa kuohkeaksi. Hyvää sellaisenaan tai maidon tai jugurtin kanssa. 

ps. Sattuipa mukavasti, että tämän päivän Kotiliedessä (21/2012) oli juttu Kari Savolasta, Vääksyn Myllyn toimitusjohtajasta. Mannasuurimoni ovat peräisin tietysti Vääksyn Myllystä. Ja kuvissa näkyy samanlainen hieno lippis jonka minäkin sain :)

Ei kommentteja: