tiistai 22. lokakuuta 2013

Poronkäristys haudutuspadassa



Poronkäristys on meillä yksi lasten lempiruuista, ja toivelistalla lähes aina kun mummi kysyy että mitä lapset haluaisivat ruuaksi. Minä olen tähän asti tehnyt käristyksen aina padassa, mutta nyt halusin kokeilla kuinka sen tekeminen onnistuu CrockPot -haudutuspadassa. Olin ostanut hulluilta päiviltä kilon verran hyvää käristyslihaa ja kokeilin poronkäristystä haudutuspadassa. Tuli hyvää, vaikka hyvää se on padassakin valmistettuna. Liha jäi pehmeämmäksi ja hajoavaisemmaksi kuin padassa tehtynä, asia mikä oli joidenkin mielestä parannus, joidenkin mielestä huononnus perinteiseen poronkäristykseen verrattuna. Tästä annoksesta söimme kerran ja lisäksi lapset saivat yhden lounaan sekä täytin yhden talvikurpitsan ja vielä jäi yhden päivällisen verran pakastettavaksi. Poronkäristys on niitä ruokia, joita kannattaa tehdä aina kerralla vähän enemmän, eikä se kärsi uudelleenlämmittämisestä yhtään.

100 g hyvää pekonia (esim. Pajuniemi)
voita
1 kg hyvää poronkäristyslihaa
vettä
3 laakerinlehteä
n. 10 valkopippuria
n. 10 katajanmarjaa
suolaa

Pilko pekoni pieneksi. Laita pekonia ja voita valurautapaistinpannulle ja paista hetki. Lisää osa käristyslihasta ja ruskista. Siirrä lihat pataan, ja jatka niin kauan että saat kaikki lihat paistettua. Lisää vettä pannulle ja kaavi kaikki maut talteen. Kaada vesi pataan ja lisää tarvittaessa vettä niin, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Lisää mausteet ja anna hautua asetuksella low neljä viisi tuntia. Syötiin perinteisesti perunamuusin ja puolukan kanssa.

Ei kommentteja: