maanantai 28. huhtikuuta 2014

Silakan mäti-kvinoa-pihvit


Tein eilisistä savusilakoista tahnaa sekoittamalla sitä ranskankermaan. Sipulia olisin laittanut mukaan, jos olisin muistanut sitä ostaa, ei vielä muista että omat sipulit ovat loppu. Tahna on hyvää vaikka uuniperunoiden kanssa tai leivän päällä. 

Silakan mätiä oli reilu kulhollinen, onneksi miehet viitsivät ottaa ne talteen. Silakan mäti on vähän vaatimattomamman makuista kuin vaikka muikun tai mateen mäti, mutta ihan hyvää silti. Putsasin mädin siivilän avulla, ja valmistin siitä pihvejä. Olin ihan tyytyväinen lopputulokseen, myös mies tykkäsi, kehui moneen kertaan.
Mäti putsattuna

1 dl kvinoaa
2 dl vettä

150 g silakan mätiä 

2-3 rkl vehnäjauhoa
tilliä
1 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa
½ tl kuivattua ja jauhettua Aji fantasya (tai muuta chiliä maun mukaan, voi jättää poiskin)
mustapippuria
1 kananmuna

Keitä kvinoa ohjeen mukaan. Anna vähän jäähtyä. Sillä välin putsaa mäti: painele siivilän läpi niin, että kalvot ja suonet jäävät siivilään, ja saat pelkät mätimunat kulhoon. Sekoita kvinoan sekaan jauhot, silputtua tilliä, purista vähän sitruunanmehua ja mausta haluamallasi tavalla. Sekoita myös kananmuna joukkoon. Anna taikinan turvota vähintään vartti ja sekoita sen jälkeen putsattu mäti sekaan. Levitä öljytylle pannulle ohuita pihvejä ja paista muutama minuutti kummaltakin puolelta. Tästä annoksesta tuli 10 pihviä.

Näistä tuli hyviä ja maukkaita pihvejä. Pihveissä on hauska rakenne, sillä myös kvinoa muistuttaa rakenteeltaan mätimunia. Näitä pihvejä teen toistekin, ainakin jos silakanmätiä on saatavilla.

2 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

No ompas hauska idea. Voit tuntea tämän pikkurouskeen suussa :)

sauvajyvänen kirjoitti...

Jep, rakenne oli juuri sellainen :)