maanantai 20. lokakuuta 2014

Ruusukaalia ja karpaloita


Tämä ohje löytyy Pioneer Woman Ree Drummondin kirjasta A year of holidays, värien takia joulun kohdalta. Nyt ei ole joulu, mutta ruusukaalisato (ensimmäinen sellainen hyvä!) oli kerättävä ja syötävä, ja tätä halusin kokeilla ensimmäisenä. Kirjassa ohje on tehty isolle väelle, ja minä pienensin ohjeen yhteen kuudesosaan.

½ dl tummaa balsamicoa
1 rkl sokeria

400-500 g ruusukaalia
1 rkl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

n. ½ dl kuivattuja karpaloita

Laita balsamicoviinietikka ja sokeri ihan pieneen kattilaan ja keitä seosta kasaan vartin verran, tai kunnes se on sopivan paksua.

Siisti ruusukaalit ja laita ne uunivuokaan. Lisää öljy, suola ja pippuri ja sekoita niin, että kaikki on tasaisesti sekaisin. Levitä ruusukaalit yhteen kerrokseen ja paista 200 asteessa n. 20-25 minuuttiia. Siirrä ruusukaalit tarjoiluastiaan, lisää päälle kuivatut karpalot ja kaada päälle balsamicosiirappi.

Ree totesi, että ruusukaalin vihaajistakin tulee käännynnäisiä tämän ruuan myötä, ja se on todella helppo uskoa. Ehkä parasta mitä olen ruusukaaleista saanut, ikinä. Tätä pitää tehdä pian uudestaan!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onpas jännä kombinaatio. Ruusukaalit tulee yleensä vain höyrytettyä ja ekan syöntikerran jämistä tehtyä munakasta tai pastaa. Pitäisi kokeilla muutakin.

sauvajyvänen kirjoitti...

Tässä on paljon samaa kuin siinä jenkkiklassikossa jossa on parsakaalia, karpaloa ja viinietikalla/balsamicolla maustetua majoneesia, paitsi tämä on lämmintä ja jopa vielä parempaa :) Suosittelen kokeilemaan!

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Minä kans tuumin, että erikoinen yhdistelmä noin ajatuksena :)

sauvajyvänen kirjoitti...

Se on jenkeissä ihan yleinen yhdistelmä, toivottavasti ylistyy täälläkin, kun kerran on niin hyvää :)