maanantai 30. maaliskuuta 2015

Hunajainen villisikapata haudutuspadassa ja kastike


Sunnuntaille oli toivottu jotakin villisiasta. Tämä ruoka maistui hyvin villisialle, mausteet korostivat hyvää riistan makua. Pakastimesta tuli ensimmäisenä eteen pieni pala pataan sopivaa lihaa. Valmistin sen haudutuspadassa yön yli ja tein lihasta ja liemestä kastikkeen seuraavana päivänä. Tuosta lihanpalasta viisi nälkäistä söi sunnuntaipäivällisen ja kolme vielä seuraavana päivänä lounaan tai päivällisen. Yhden ruuan verran (neljälle) pakastin lihaa sellaisenaan; voidaan syödä nyhtöpossua jossain muodossa lähiaikoina.

1,5 kg villisikaa
1 tl savupaprikaa
2 tl kuivattua timjamia
1 tl viherpippuria murskattuna
2 tl yrttisuolaa

1 l hyvää lihalientä
½ dl soijakastiketta
½ dl makeaa omenaviiniä
2 rkl hyvää makeaa balsamicoetikkaa
1-2 rkl hunajaa
vettä

Ruskista maustettuun lihaan hyvä pinta. Laita liha, liemi ja muut nesteet + hunaja haudutuspataan. Lisää vettä niin että liha peittyy. Hauduta asetuksella low yön yli, n. 8 tuntia. Aamulla lisää

2-3 porkkanaa
1 palsternakka
2 sipulia
pala juuriselleriä
pala lanttua

Kuori ja pilko kasvikset, lisää pataan. Jatka kypsentämistä asetuksella low nelisen tuntia. Valmista kastike heti, tai anna lihan odottaa padassa siihen kunnes on aika valmistaa se.

6 dl lientä
3 rkl vehnäjauhoa
1-2 dl kermaa
lihat luista irrotettuna (voit jättää osan lihasta myöhempää käyttöä varten)
kasvikset padasta
suolaa, hunajaa, balsamicoa

Ota lientä kattilaan ja suurusta se vehnäjauholla, anna kuplia vähintään viisi minuuttia. Lisää kastikkeeseen kerma, lihat ja hautuneet juurekset. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja/tai hunajaa ja/tai balsamicoa (lisäsin kaikkia). Syötiin perunamuusin ja lehtikaali-hunajameloni-salaatin kanssa, hyvin maistui kaikille.

Ei kommentteja: