perjantai 10. heinäkuuta 2015

Mansikkakakku strutsinmunasta


Strutsinmunasta riitti hyvin kakkuunkin. Olin kuullut kehuttavan siitä tehtyä tavallista sokerikakkua, ja niinpä sitten piti kokeilla mansikkakakkua (mitä muuta kakkua muka voisi tehdä juuri nyt?). Sekoitin eroteltua keltuaista ja valkuaista yhteen oikeassa suhteessa, eli yksi osa keltuaista ja kaksi osaa valkuaista. Kakusta tuli koostumukseltaan sellainen vähän sienimäinen, ihanan pehmeä, ja oikeastaan se muistutti minusta enemmän enkeltenkakkua kuin tavallista sokerikakkupohjaa. En edes kostuttanut kakkua mitenkään, ja silti se oli mehevä ja hyvä. Ihan varmasti teen jatkossa kakut strutsinmunista, jos se vaan on mahdollista. Suosittelen!

2½ dl munaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoa
1 dl perunajauhoa

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi, siitä tuli todella kuohkeaa, ihan valkoista vaahtoa. Siivilöi keskenään sekoitetut jauhot joukkoon ja sekoita varovaisesti taikinaan. Paista voidellussa ja jauhotetussa kakkuvuuassa 175 asteessa n. 35 minuuttia (halkaisija n. 20 cm). Anna vähän jäähtyä ja irrota vuuasta. Kun kakku on kokonaan jäähtynyt, leikkaa se kolmeen osaan.

Väliin:
1 l mansikoita
1 rkl sokeria
2 dl kermaa
1 dl rahkaa
1 rkl sokeria
ripaus vaniljajauhetta

Pilko 1 l mansikoita ja ripottele päälle sokeria. Anna mansikoiden mehustua vähän aikaa. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita rahka sekä sokeria ja vaniljajauhetta maun mukaan joukkoon. Levitä puolet rahka-kermaseoksesta ja mansikoista esimmäiseen väliin. Täytä toinen väli samalla tavalla. Anna kakun vetäytyä kylmässä jonkin aikaa, vähintään muutama tunti. Kaikki kosteus kakkuun tuli mehustuneista mansikoista.

Päälle:
3 dl kermaa
1 dl rahkaa
2 rkl sokeria

n. 1 l mansikoita

Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon rahka ja sokeria maun mukaan. Levitä kerma päälle ja reunoille, koristele reilusti kokonaisilla mansikoilla. 

Ei kommentteja: