perjantai 14. elokuuta 2015

Wokki hevosesta sadonkorjuuaikaan


Onhan tämä aika vuodesta aika mahtavaa. Pakastimesta otetaan lihapala ja liemi sulamaan ja kävellään korin kanssa palstalle. Tullaan sieltä täyden korillisen kanssa takaisin ja aletaan tehdä ruokaa. Tällä kertaa tein wokkia hevosesta ja kaikesta mahdollisesta mitä löysin palstalta (parsakaalin sain palstanaapurilta).

öljyä
500 g hevosen paistia (vähempikin riittää)
jauhoa
karkkipossun keitinlientä (tai soijaa, ketjap manisia, osterikastiketta...)
punaviinietikkaa, fariinisokeria
1 sipuli
1 nauris
4 porkkanaa
1 pieni kesäkurpitsa tai pala isommasta
lehtikaalia
parsakaalia
herneenpalkoja
chiliä
nuudeleita

Laita öljy kuumenemaan wokki-pannuun. Lisää siihen suikaloidut lihat vähän kerrallaan, ruskista niihin hyvä pinta ja lisää vähän jauhoa, lientä ja halutessa etikkaa ja sokeria vähän. Siirrä lihat odottamaan. Laita suikaloidut kasvikset vähä kerrallaan kuumalle pannulle, anna vähän kypsyä ja siirrä syrjään. Lopuksi yhdistä kaikki aineet uudestaan pannuun, lisää vähän lientä ja nuudelit ja anna kypsyä joku minuutti. Syödään sellaisenaan (lapset) tai lisätään riisiviinietikaan silputtua chiliä (aikuiset).

Perheen possufanit olivat sitä mieltä että possu-wokki on parempaa, minä taas tykkään tummasta lihasta eli minusta tämä oli todella hyvää. Ja perheen ekaluokkalainen(!) ei-lihafani tykkäsi lihasta niin, että kasvikset jäivät kakkoseksi tällä kertaa, kehui että on ihan parasta lihaa ja söi kaikki.


4 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Wokki on ihanaa tähän aikaan vuodesta, kun pannulle saa silputa kaikkea tuoretta ja miksailla makuja.

Ekaluokkalaiselle onnentoivotukset koulutaipaleelle :-)

sauvajyvänen kirjoitti...

Tänään testasin ekan Pink Fir Applen. Oli minusta sen hehkutuksen arvoinen, hyvä maku (mitä nyt perunassa voi olla) mutta todella hieno rakenne, todellakin salaattiperuna. Jatkoon.

Ja toivotukset välitetty, kiitos :)

Ulla kirjoitti...

Eikö olekin mukava rakenne. Mietin tuon maun kohdalla, että onkohan tämä mauton kesä vaikuttanut myös perunoiden makuun.
Satoisakin tuo Pink fir apple tuntuu olevan.

sauvajyvänen kirjoitti...

...ja mukavasti ainakin vielä oli mukulat kiinni varressa, ei tarvinnut kaivaa niitä savimaasta samalla tapaa kuin kaikkia muita perunoita.