perjantai 10. kesäkuuta 2016

Risotto emmer-vehnästä eli emmerotto


Ostin Malmgårdin kartanopuodista emmerviljariisiä, josta tein pussin ohjetta mukaellen risottoa. Tämä oli hyvää ja kivaa vaihtelua riisille. Ostin samalla reissulla myös ruisviljariisiä, ja se keitettynä hyvässä liemessä oli aivan ihanaa, paljon parempaa kuin riisi, melkein kaikkien mielestä. Ihania kotimaisia vaihtoehtoja riisille. Ja emmer-talkkuna, hieno uusi tuttavuus. Jos vaan ikinä pääsette käymään kartanossa tai vähintään kartanopuodissa, suosittelen lämpimästi. Senhän jo kaikki tietävät että panimon oluet ovat hyviä...

voita
2 dl emmer-vehnää
1 sipuli
4-5 dl lientä
2 rkl kuivaa vaaleaa balsamicoa
suolaa, pippuria myllystä

Kuullota vehnää ja silputtua sipulia voissa. Lisää hyvää lientä ja balsamicoa ja anna hautua kypsäksi. Lisää nestettä tarvittaessa. Mausta suolalla ja pippurilla ja nauti. Päällä possunlapaa ja sipulia, vieressä uuden sadon kaaleja, tomaattia ja kurkkua. Arkiruokaa parhaimmillaan.

Ei kommentteja: