perjantai 1. heinäkuuta 2011

Cole slaw - amerikkalainen kaalisalaatti

Tästä amerikkalaisesta kaalisalaatista on yhtä monta versiota kuin on tekijääkin. Minä keksin lisätä suolapähkinöitä sen jälkeen, kun söin (australialaisen) kollegan vaimon tekemää cole slawta ensimmäisen kerran melkein 10 vuotta sitten. Se on muistoissani edelleenkin se paras kaalisalaatti, aivan samaan makuun en Suomessa pääse, paljon kehuttuun versioon kuitenkin. Nyt on paras aika tehdä cole slawta, kaali on ihanan pehmeää, ensimmäiset porkkanat saatavilla (ei tosin omalta kasvimaalta vielä aikoihin!) ja sipulikin alkaa olla uutta satoa. Kasvikset voi pilkkoa oman tyylinsä mukaisesti joko veitsellä ihan pieniksi suikaleiksi, käyttää raastinrautaa, tai tehdä kuten minä laiskana teen usein eli pyöräyttää kaikki Tupperwaren pikakokissa pieniksi. Jos viimeksi mainittua keinoa käyttää, kannattaa ensin laittaa porkkanat, heittää sipuli sen jälkeen joukkoon ja lopuksi vähän pilkotut pehmeät kaalit.

1 kaali
2 porkkanaa
½ hopeasipuli
kourallinen suolapähkinöitä

Kastike:
1 dl majoneesia
1 dl creme fraichea
sitruunamehua (sen puuttuessa etikkakin käy)
2 tl sokeria

Ei kommentteja: