torstai 1. joulukuuta 2011

Itse tehty kebab hirvestä

Netistä löytyy helposti monta hyvin samankaltaista kebab-lihaohjetta. Kaikissa ideana on hienontaa jauheliha ihan hienoksi, maustaa se, tehdä tiukaksi pötköksi, kääriä folioon ja paistaa miedolla lämmöllä monta tuntia. Näin sitten tein:

400 g naudan jauhelihaa
700 g hirven jauhelihaa
1 tl savustettua Aji Christal-rouhetta
2 tl yrttisuolaa
1 tl mustapippuria

Hienonna jauheliha ihan hienoksi (esim. sauvasekoittimella) ja sekoita mausteet hyvin joukkoon. Muotoile pitkä pötkö ja kääri se tiukasti folioon. Paista 100 asteessa nelisen tuntia. Anna tasaantua ja jäähtyä, mieluiten yön yli jääkaapissa, valuta nesteet pois pötköstä ennen sitä. Leikkaa ihan ohuita siivuja ja tee mieluinen kebab-annos.


Pitaleivät:

½ palaa hiivaa (25 g)
½ l lämmintä vettä
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
hiivaleipäjauhoja sopivasti
½ dl öljyä

Sekoita hiiva, suola ja  hunaja veteen, lisää jauhoja sopivasti ja vaivaa taikina. Lisää öljy ja tarvittaessa jauhoja, kohota liinan alla puolisen tuntia. Leivo littania leipiä, kohota vartti ja paista 225 asteessa 10 minuuttia. Minulla jäi tällä kertaa pikkaisen liian paksuiksi leivät, olisi pitänyt kaulia vieläkin ohuemmiksi, selvästi alle 1 cm paksuiksi. Leikkaa lämpimät pitaleivät halki, lisää kebab-lihaa, salaattia, tomaattia, kurkkua, kastikkeita ja chilejä. Nam.

6 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Tätä en ole koskaan kokeillut, vaikka siellä yhdessä paikkaa olen siitä usein lukenutkin:)

ps. kotona taas, oli kiva nähdä!

sauvajyvänen kirjoitti...

Oli tosiaan mukava nähdä!

Löytyikö lisää ostettavaa, entä uskalsitko ostaa possua tällä kertaa?

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Joo, löytyi, ostin possua, ison lapapalan ja monenlaista pientä muuta, suklaata, leipää, limsaa, olutta, juustoja! Kassi täyteen herkkuja! Huomenna siitä lapapalasta jotain ruokaa, uuniin sen varmaan padassa lykkään.

Käytin kirjanmerkkiä jo:)

sauvajyvänen kirjoitti...

Hauska että kirjanmerkille oli heti käyttöä :)

Minä olen monella tapaa tehnyt sitä possunlapaa mutta parasta minusta on se ihan yksinkertainen ohje, mikä löytyy blogistani.

Hiidenuhma kirjoitti...

Minäkään en itse ole vielä tehnyt kebabia. Sitäkin pitää joskus kokeilla.

sauvajyvänen kirjoitti...

Kannattaa kokeilla, ei meillä jää tähän yhteen kertaan, sen verran hyvää oli. Seuraavaksi voisi tehdä lampaasta ja hirvestä.