perjantai 16. maaliskuuta 2012

Maksapihvit


Paistettu maksa on hyvää sellaisenaan, ihan vaan voissa paistettuna, ja tarjottuna pasitetun sipulin, puolukan ja perunamuussin kanssa. Joskus on kuitenkin kiva kokeilla vähän eri tavalla tehtyä maksaa. Löysin hyvän reseptin  River cottagen Hugh Fearnley-Whittingstallin River cottage everyday-kirjasta. Alkuperäinen resepti oli possun maksaa salvian kanssa, mutta minulla oli hirven maksaa, eikä salviaa ollenkaan, joten laitoin vähän hentoista timjamia valmiiseen annokseen. Ihan vähän muutin muutenkin ohjetta, mutta en paljoa.

hanhenrasvaa (tai öljyä tai voita)
2 sipulia
500 g maksaa
3 rkl jauhoa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 dl balsamiviinietikkaa
timjamia

Hauduta sipuleita rasvassa pannulla  n. 20 min kunnes ovat sopivan pehmeitä. Ohjeessa käytettiin pikkusipuleita, mutta minä viipaloin kaksi isoa sipulia. Sekoita jauhot, suola ja pippuri lautasella. Leivitä 1 cm paksuiset maksapihvit jauhoissa ja paista pari minuuttia kummaltakin puolelta. Siirrä lämpimälle lautaselle odottamaan, ja kaada viinietikka pannulle. Raaputa kaikki maut talteen, ja annan kiehua kunnes jäljellä on vähän nestettä. Kokoa lautaselle sipulia, maksaa, kastiketta ja perunamuussia, ripottele päälle vähän timjamia. Oli hyvää, todella hyvää.

2 kommenttia: