sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Raparperipiirakka

Nyt sitä saa, nimittäin OMAA raparperiä. Otin ensimmäiset varret ja ajattelin tehdä raparperipiirakan Mamman marjapiirakan reseptillä, sillä minulla on yksi varuille ostettu kermaviili, jonka päiväys on mennyt ohi, ja toinen myös varalle ostettu, vähän vanha crme fraice-purkki. Nämä kelpaavat kuitenkin oikein  hyvin vielä leivontaan, samoin kuten parhaat päivät nähnyt voikin. Jouduin vähän muuttamaan alkuperäistä ohjettani, sillä vehnäjauhoa ei ollut ollenkaan. Tämä piirakka menee isoon vuokaan, normaaliin piirakkavuokaan kannattaa tehdä 2/3 taikinasta.

150 g voita
1½ dl sokeria
1 muna
3 dl grahamjauhoa (pitäisi olla puolet vehnäjauhoa)
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muna voimakkaasti vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe ja sekoita taikina. Levitä pohja piirakkavuokaan

2 munaa
2 dl kermaviiliä
2 dl creme fraichea (tai 4 dl jompaa kumpaa)
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

n. 4 dl raparperiä

Sekoita täytteen aineet keskenään, jätä raparperit erikseen. Kaada täyte pohjan päälle, ripottele raparperit päälle. Paista 200 asteessa puolisen tuntia tai aavistuksen yli.

Tämän vuoden ensimmäinen raparperipiirakka, nam.


2 kommenttia:

Päivi / Kokkeillaan kirjoitti...

Oi raparperi! Justiin kommentoin tuonne Campasimpukalle, ettei taida näillä leveysasteilla vielä olla kummoisetkaan raparperinvarret. Pitääpä omakotiasujilta heti huomenna tiedustella, mikä on tilanne. Mutta jos niitä kaupasta jo saisi, kotimaisia...

sauvajyvänen kirjoitti...

Minä olin iloisesti yllättänyt kuinka puska oli kasvanut yhdessä viikossa. Uskalsin ottaa vielä kiisseliä varten raparperit, sitten voi taas vähän aikaa odotella kasvua. Hentoa punaista vartta tuo vielä on.