keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Lammaslihapullat


Tämä ei ole sinänsä mikään ihmeellinen resepti, teen yleensä nämä samalla tapaa kuin kaikki muutkin lihapullat, mutta piti postata tämä ihan siitä ilosta että nyt on salaatit ja kaalit ja kaikki muu ihan parhaillaan (+ nämä ovat esikoisen lempilihapullia). Tarjolla on taas uusia kotimaisia porkkanoita ja sipuleita, tomaatit ja kurkut ovat hyviä ja omasta penkistä saa salaattia ja yrttejä niin paljon kuin ehtii syödä.

1 dl korppujauhoja
2 tl paprikajauhetta
2 tl yrttisuolaa
mustapippuria
valkopippuria
pieni kourallinen yrttejä (timjamia, oreganoa, basilikaa, rakuunaa, salviaa, mitä vaan sattuu olemaan)
1 dl kermaa
2 kanamunaa
500 g lampaan jauhelihaa
500 g naudan jauhelihaa

Sekoita mausteet ja  silputut yrtit korppujauhoon, lisää kerma ja sekoita. Lisää munat ja sekoita lihojen joukkoon. Muotoile lihapullat ja paista 250-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, riippuen lihapullien koosta.

Oli erityisen hyvää yksinkertaisen tzatzikin, salaatin ja kaali-porkkana-raasteen kanssa. Tämä on sitä hyvää pikaruokaa: samalla kun lihapullat kypsyvät, voi käydä keräämässä salaatit ja valmistaa kaikki lisukkeet. Ihan paras vuodenaika menoillaan!

Ei kommentteja: