maanantai 30. heinäkuuta 2012

Härkäpaputahna

Tai ei tästä kunnon tahnaa tullut, kun tein niin pienen määrän (=papuja ei ollut enempää), ettei sitä saanut kunnolla soseutettua. Tämän idean sain jälleen kerran River Cottage Everyday -kirjasta, mutta tarkkoja määriä en seurannut, ainesosat olivat noin:

härkäpapuja
valkosipulia vähän
sitruunaa vähän enemmän
öljyä
suolaa ja pippuria


Keitä palosta irroitettuja härkäpapuja muutama minuutti. Kaada vesi pois, anna jäähtyä sen verran, että kärsit poistaa kuoret. Lisää sitruunaa, valkosipulia, suolaa ja pippuria maun mukaan, sekä pieni loraus öljyä. Aja soseeksi tehosekoittimessa (tai jotenkin), lisää öljyä tarvittaessa. Hyvä leivänpäällinen tai miksei hyvä dippikin.

Hyvänmielen iltapala

Ei kommentteja: