lauantai 1. syyskuuta 2012

Naudan niskaa omenaviinissä


Mökin pakastimesta löytyi vielä yksi pala lähitilan luomunautaa, niskaa tällä kertaa. Aamulla tuli kitkettyä kasvimaa, ja samalla harvennettua porkkanat ja palsternakat. Pikkusipuleitakin tuli nostettua. Hunaja on lähipelloilta. Pääraaka-aineet tulivat siis melkoisen läheltä. Matkalta ostettua viiniäkin oli pakko kokeilla joten tein padan näin:

1.6 kg naudan niskaa
n. 10 pikkupalsternakkaa
n. 15 pikkuporkkanaa
n. 10 pikkusipulia
2 tl yrttisuolaa
pippuria
1 dl makeaa virolaista omenaviiniä (tai siideriä tai omenamehua)
2 tl metsähunajaa
4-5 dl vettä

Jos mahdollista, grillaa liha kuumassa grillissä, muutama minuutti puoleltaan (tai paista pannulla pinta kiinni). Laita liha pataan, heitä mukaan pestyt juurekset ja pikkusipulit. Sekoita hunaja viinin joukkoon, lisää se ja vesi pataan. Ripottele päälle suolaa ja lisää vähän pippuria myllystä. Laita kuumaan uuniin (250 astetta) ja laske lämpö heti 125 asteeseen. Anna padan hautua siinä nelisen tuntia tai kauemmin. Syötiin uusien perunoiden ja sipuli-tomaatti-salaatin kanssa. Liemi oli todella hyvää, loppu taitaa päätyä jalostukseen huomenna.


4 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Upeaa lähiruokaa!

Jokihaka Kokkaa kirjoitti...

Ei voisi syksyn lihapatakautta paljon paremmin aloittaa! Tosi herkullisen kuuloinen ohje, täällä laitetaan idea muistiin..

Rva Raadelmasta kirjoitti...

Huikea idea, pakko kokeilla! Ja että jaksan ihailla sinun "lähiruokakeittiötäsi".

sauvajyvänen kirjoitti...

Kiitoksia kehuista, johan tässä alkaa poskia kuumottaa. Ja Campas, täällä satoi melkein kolmeen saakka tänään ;)