maanantai 1. lokakuuta 2012

Suppilovahverokeitto Mysi Lahtisen mukaan

Minä teen tavallisesti suppilovahverokeiton samalla tapaa kuin mustatorvisienikeitonkin. Joskus on kuitenkin kiva kokeilla jotain muuta, ja koska minulla on edelleen lainassa Mysi Lahtisen keittokirja Intohimot hellallani - suomalaisen keittiön ylistys, tein keiton sieltä löytyvällä ohjeella. Ja kyllä oli hyvää. Tämä ohje on reilu annos neljälle henkilölle, minä tein puolikkaana kuivatuista suppilovahveroista ihan vähän soveltaen. Sienikeitot ovat aika ankean värisiä ja näköisiä yleensä, mutta maku on kohdillaan ainakin tässä keitossa.Varmasti tulisi hyvä keitto käyttämällä muitakin sieniä kuten mustatorvisieniä tai kantarelleja.



40 g kuivattuja suppilovahveroita (tai 2 l tuoreita)
5 dl vettä
voita
1 iso sipuli
vähän valkopippuria
6 rkl vehnäjauhoja
1.5 l kasvislientä (minulla oli hirvipadan lientä kun kasvisliemet vielä keittämättä)
2 dl kermaa
3 rkl portviiniä

Muserra sienet likoamaan veteen (tai paista pilkottuja suppiksia pannulla), anna liota hyvä tovi. Kuori sipuli, kuullota sitä voissa, lisää puristetut sienet joukkoon. Mausta valkopippurilla ja ripottele vehnäjauhot päälle. Lisää kuuma liemi ja sienien liuotusvesi (jos käytit tuoreita sieniä, laita lientä vähän vajaa 2 l). Kaada puolet kermasta joukkoon, anna kiehua puolisen tuntia. Lisää portviini ja loppu kerma, anna hautua vielä puolisen tuntia.


Ei kommentteja: