torstai 24. tammikuuta 2013

Lohikeitto


Hyvän ruuan valmistaminen ei juurikaan voi olla helpompaa kuin tämän lohikeiton tekeminen. Minulla on kalaliemiä ja kalaliemiä lähes aina pakastimessa, ja kalaliemen avulla tulee hyvän makuinen keitto vaivattomasti. Tämä keitto on hyvää ilman kermaakin, eli sen jättämällä pois saa hyvän kirkkaan lohikeiton, hyvää on myös ilman katkarapuja. Mutta nyt tein näin sillä mies toivoi keittopäivänä lohikeittoa jossa on katkarapuja:

1 l kalalientä
4 perunaa
1 sipuli
400 g lohta
2 dl kermaa
100 g katkarapuja
suolaa tarvittaessa 
tilliä

Laita kalaliemi kattilaan, lisää sinne pilkotut perunat ja viipaloitu sipuli. Annan kiehua kunnes perunat ovat melkein kypsiä. Lisää lohi ja kerma, anna kiehahtaa minuutti, korkeintaan pari. Lisää katkaravut ja anna melkein kiehahtaa. Lisää tilli ja syö ruisleivän kanssa.

Kun liemi oli valmiina, aikaa kului kaikkineen vähän yli vartti. Olin ostanut lohifileen, josta otin nahan irti, nypin ruodot pois ja kuutioin fileen sillä aikaa kun perunat kiehuivat. Ei paha aika, etenkin kun lopputulos on näin hyvää.

2 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Lohikeitto on kyllä todellista pikaruokaa! Ja herkullista, ennen kaikkea.

sauvajyvänen kirjoitti...

Jep, sitä juuri!