tiistai 15. tammikuuta 2013

Purjo-homejuustopiirakka

Tämän reseptin esikuva löytyy River Cottage Everyday -kirjasta (Gill's poached leak and Dorset blue Vinny tart). Oikaisin pohjan verran, sillä käytin valmistaikinaa, ruis-kauraa tällä kertaa. Homejuustona käytin kotimaista Auraa.

n. 500 g purjoa (2 isoa tai 3 keskikokoista)
voita
1 dl vettä
100 g homejuustoa (taisi mennä snadisti enemmän)
2 munaa
2 munankeltuaista
3.5 dl kermaa (oli 2 dl ranskankermaa ja 1½ dl kuohukermaa)
suolaa ja pippuria

Valmista lempipohjataikina tai levitä valmistaikina piirakkavuokaan. Paista pohjaa 10 min 175 asteessa. Leikkaa purjon vaalea osa renkaiksi ja laita ne kattilaan veden ja voi kanssa. Anna hautua kannen alla kymmenisen minuuttia Levitä purjot vähän jäähtyneen pohjan päälle, myös liemi jos sitä on jäljellä, murustele  homejuusto päälle. Sekoita munat, keltuaiset ja kerma+ranskankerma, mausta suolalla ja pippurilla ja kaada piirakan päälle. Suolan kanssa kannattaa olla varovainen, sillä juustossa on jo suolaa ihan reilusti. Paista n. 30 min 175 asteessa.

Piirakkaa tehdessä ajattelin että tästä ei tule hyvää, tai ainakaan kovin kummoista, mutta piirakka yllätti todella positiivisesti. Tätä tulee tehtyä varmasti toistekin, niin hyvää se oli.


2 kommenttia:

annemi kirjoitti...

Homejuusto sopii niin ihanasti piirakoihin :)

sauvajyvänen kirjoitti...

Niin sopii, ja kaikkeen hyvään ruokaankin :)