sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Kananpaloja melkein Buffalo-tyyliin ja Aurajuusto-dippi


Aika menee niin nopeasti, että tuntuu että toistan itseäni, siitä huolimatta että viime vuosi jäi välistä. Nimittäin se on taas Super Bowl -viikonloppu ja Nelonen Pro joka näyttää ottelut meille kaikille. Hyvä! Pari aikaisempaa juttua voi lukea tuolta: 2012 ja 2013. Tänä vuonna on taas jännä peli tulossa, minusta tuli Tom Brady -fani jenkeissä, niin upeasti hän pelasi silloin uransa alussa. Ja pelaa edelleen. En tiedä miten hän tekee sen, mutta yli kymmenen vuotta ei näy missään.

Kun viime aikoina on käynyt kotona lähinnä vain nukkumassa eikä ole arkena tehnyt ruokaa aikoihin (muut ovat kylläkin lämmittäneet minun tekemiä ruokia), niin voi hyvin viettää vähän aikaa keittiössä viikonloppuna. Tämä ruoka olisi kyllä tarkoitettu pelin aikana syötäväksi, mutta aikaeron takia se ei oikein ole mahdollista, meillä ei ainakaan syödä yhden kahden aikaan yöllä. Eli syötiin näitä sitten päivälliseksi. Ohje on siitä hauskasta Pioneer Womanin eli Ree Drummondin Juhlakirjasta. Totta kai Isolle Pelille on oma kappaleensa täynnä toinen toistaan parempaa juhlaruokaa.

Minä tein tänään näitä kanoja vähän sinne päin, slidereita ja sekä vihannestikkuja. Tee juustodippi ensin jotta se ehtii maustua. Minä muokkasin suhteita vähän omaan makuun sopivammaksi (esim. majoneesia puolet vähemmän), ja muutenkin puolitin ohjeen, se oli ihan riittävästi. Tuossa alla ohjeet ovat sellaisenaan kuin tein ne. Kanojen kastikkeesta tuli mitä tuli kun ainekset ovat erilaisia.

Aurajuusto-dippi:


1 dl majoneesia
1 dl hapankermaa
100 g Aura-juustoa murusteltuna
ripaus Worcestershire-kastiketta
pippuria
½ dl piimää

Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna maustua jonkin aikaa jääkaapissa.


Kanapalat


1 kg kanan nahattomia rintafileitä (minulla Naapurin maalaiskanaa)

2½ dl jauhoa
1 rkl maissitärkkelystä
1 tl suolaa
1 tlk olutta, vajaa (3,3 dl)

rypsiöljyä

Pilko kana sopiviksi suupaloiksi (n. 2½ x 2½ cm). Sekoita kulhossa taikinan kuivat aineet. Lisää olutta, vatkaa samalla jotta taikina ei jää paakkuiseksi. Taikinan pitäisi olla sopivan paksua, jotta se peittää lihapalat riittävästi, mutta ei jää paakkuiseksi. Minulla jäi olutta yli, ja taisi silti olla vähän liian löysä taikina. Lämmitä öljy n. 175-asteiseksi padassa. Friteeraa lihat öljyssä pienissä erissä, n. 3-4 minuuttia kerrallaan. Nosta lihat talouspaperille valumaan. Minulla ei ole friteerauskeitintä, eli kanat painuivat vähän pahasti pohjaan. Olisi myös pitänyt käyttää isompaa pataa ja öljytilavuutta, nyt meni aikaa aika paljon, kun ei sinne pataan voinut laittaa paljoa lihaa kerrallaan.


Kastike 

(tässä nyt sovelsin ihan täysin, ja tein vähemmän, koska lapset saivat kanat ilman soossia)

100 g voita
1½ dl chilihilloa (cayenne pepper sauce ohjeessa)
muutama tippa Worcestershire-kastiketta

Sulata voi kattilassa, lisää hillo ja W-kastike sekaan, vatkaa hyvin sekaisin. Sekoita kastike friteerattujen kanojen joukkoon. Levitä lihat uunivuokaan, ja paista vielä 160-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

Laita kanat laakealle lautaselle ja dippi-kuppi viereen. Hyvää kaikkien mielestä.



2 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Nam!
Huomasitko muuten, että tänään tulee klo 19 TV1:stä Hughn Skandimania? 3-osainen sarja.

sauvajyvänen kirjoitti...

Kiitos tiedosta, olisi mennyt ohi, mutta onneksi huomasin. En tosin silloin ehtinyt katsoa, mutta myöhemmin kyllä. Hyvä että edes jotain. Olisi muuten mielenkiintoista tietää mitä Suomesta olisi kerrottu, jos tänne asti olisi päässyt.