sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Appelsiinisuklaamutakakku


Juhannus oli se seuraava sopiva hetki, jolloin tein sen esikoisen kehittelemän version suklaalakritsimutakakusta. Kuten tuossa aikaisemmassa postauksessa totesin, niin lapset vierastivat lakritsin makua, mutta esikoinen keksi miten muokata kakkua niin, että se maistuisi lapsillekin, Ja maistuihan se, ihan kaikille!  Kummipoika pyysi reseptiä, että voi tehdä samanlaisen, tässä se tulee. 

Tämä kakku maustettiin appelsiinisuklaalla, muuten käytettiin pelkkää taloussuklaata, ja kakku koristeltiin tällä kertaa appelsiinimarmeladilla täytetyillä macaron-kekseillä (värjäsin keksit oranssiksi keltaisella ja punaisella värijauheella). Nyt oli ensimmäinen kerta kun keksit eivät onnistuneet minusta ihan hyvin, epäilen että käyttämäni kananmunat olivat liian pieniä. Olisi pitänyt lisätä yksi muna lisää. Maku oli hyvä, ulkonäkö ei niinkään, ja laiskuuttani tein niistä turhan isoja.

voiteluun voita ja mantelijauhetta

100 g taloussuklaata
100 g tummaa appelsiinisuklaata
100 g voita
4 kananmunaa
4 dl tomusokeria
1 rkl appelsiinilikööriä (voi jättää pois)
1½ rkl maissitärkelysjauhoa
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

150 g tummaa suklaata
1 rkl voita
100 g tuorejuustoa
1½ dl kermaa
1 rkl tomusokeria

n. 12 appelsiini-macaronkeksiä

Pingota leivinpaperi 24 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle (ohjeessa 20). Voitele reunat ja jauhota mantelijauheella (tämän jätin tekemättä).

Sulata suklaat ja voi varovaisesti, mieluiten vesihauteessa, sekoita sileäksi ja siirrä jäähtymään. Erottele keltuaiset ja valkuaiset omiin kulhoihin. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri. Yhdistä maisstärkkelys ja vaniljasokeri ja siivilöi ne keltuaisvaahtoon, sekoita tasaiseksi. Lisää suklaa-voiseos, likööri (jos käytät) ja ripaus suolaa, sekoita. Kääntele valkuaisvaahto varovaisesti joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteessa n. 20-25 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä löysäksi, sillä jäähtyessään se kiinteytyy. Eikä haittaa jos kakku lätsähtää, sillä se päällystetään kuitenkin.

Valmista kuorrutus: sulata suklaa ja voi varovasti, anna vähän jäähtyä. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi. Vaahdota kerma toisessa kulhossa ja sekoita juustoon. Mausta vaahto sokerilla, lisää lopuksi suklaasula. Levitä kuorrutus kakun päälle heti, sillä se jähmettyy nopeasti. Pidä kakku jääkaapissa tarjoamiseen saakka ja koristele kakku macaronkekseillä jos haluat. Kakku on hyvää ihan sellaisenaan, eli keksejä ei ole pakko tehdä/käyttää.




3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onpa herkullisen kuulloista! Ja iso plussa gluteenittomuduesta.:)

Tiia Koivusalo kirjoitti...

Nam mikä kakku. Näin tämän nimen toisen blogin lukuluettelossa ja syöksyin tänne. Ihana kakku! <3

sauvajyvänen kirjoitti...

ssiiri, tämä on kyllä loistava kakkuresepti. Eikä tosiaan tarvitse leipoa erikseen mitään gluteenitonta, tämä maistuu varmasti ihan koko porukalle.

Tiia, kiitos :)