maanantai 5. lokakuuta 2015

Nopea tatti-lehtikaalipaistos (tai -salaatti)


Ihana, nopea ja riittävä etäpäivän lounas mökkiviikonlopun jälkeen. Erityismaininta lähes ilmaisesta ruuasta, kaupasta oli vain voi, balsamico ja suola, Kaikki muu joko palstalta tai metsästä. Lokakuu on tosi jees kuukausi, vaikka muut sanoisi mitä. 

voita (tai öljyä)
tatteja
pieni sipuli
lehtikaalia
herneitä
balsamicoa
suolaa

Laita kuumalle pannulle vähän voita (tai öljyä). Paista pilkotut herkkutatit kuumalla pannulla nopeasti niin, että saat niihin hyvän pinnan. Siirrä syrjään odottamaan. Lisää samalle pannulle (älä pese sitä välissä, näin saat kaikki maut talteen) uudestaan aavistus voita (tai öljyä) ja kääntele pilkottua sipulia hetki, lisää lehtikaalit, kääntele hetki ja lisää herneet. Lorauta sekaan vähän oikein hyvää balsamico-etikkaa, pyöräytä niin että kaikki maustuu tasaisesti. Siirrä seos lautaselle, lisää sienet päälle ja ripottele aavistus suolaa. Syö heti.

Ihan loistava ruoka sellaisenaan, toimisi myös lisukkeena. 

Ei kommentteja: