perjantai 25. maaliskuuta 2016

Rahkakakku Martat-lehden ohjeella


Minä liityin Martta-liiton jäseneksi jokunen vuosi sitten, samaan aikaan kuin sain kaksiteholasit, aika hupaisa yhteensattuma vai mitä. En ole kamalasti ehtinyt käydä yhdistykseni kokouksissa tai muussa toiminnassa (toivottavasti tilanne muuttuu piakkoin), mutta Martat-lehden luen joka kerta kannesta kanteen. Siinä on aina mielenkiintoisia juttuja, hyviä vinkkejä ja toimivia reseptejä. Tämän lehden myötä minulta hävisi tarve tilata muita lehtiä, etenkin kun muut lehdet tuntuvat niin köykäisesti toimitetuilta nykyään. 

Uusimmasta Martat-lehdestä (2/2016) löysin houkuttelevan oloisen rahkakakun ohjeen muiden ihanien pääsiäisreseptien lisäksi. Tein kakun puolikkaana, sillä vietämme tänäkin vuonna pääsiäistä vain oman perheen kesken. Tässä on siis lehden kakku puolikkaana:

50 g voita
0,35 dl sokeria (reilu 2 rkl)
½ muna
½ tl leivinjauhetta
1½ dl vehnäjauhoa

2½ munaa
500 g maitorahkaa
1 dl kermaa
1 dl sokeria
½ tl (vajaa) vaniljajauhetta
1½ rkl perunajauhoa
1 sitruunan kuori (ohjeessa sama, eli tuplasin tämän määrän)

Vaahdota voita ja sokeria hetki. Riko muna lasiin, sekoita rakenne rikki ja käytä siitä puolet pohjaan eli vatkaa puolikas muna joukkoon. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen sekaan ja sekoita ne taikinaan. Laita taikina kylmään siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Vatkaa munia vähän vaahdoksi (käytä tähän myös pohjasta yli jäänyt puolikas muna). Lisää rahka ja kerma joukkoon sekä sokeri jonka joukkoon on sekoitettu vaniljajauhe (tai vaniljasokeri) ja perunajauho. Lisää myös raastettu sitruunankuori. Vatkaa kaikki sekaisin.

Levitä taikina n. 15(-18) cm irtopohjakakkuvuokaan, sekä pohjalle että korkealle reunoille. Kaada täyte päälle. Paista 175 asteessa n. 45-60 minuuttia (täysikokoista 60-85 min). Syö kakku hedelmäsalaatin tai hillon kanssa. Meillä oli nyt kesäistä kirsikkahilloa, mikä ihana herkku.

Hyvä kakku ja toimiva resepti. Kakku oli juuri niin hyvää kuin miltä näyttääkin. 

Hyvää pääsiäistä kaikille!

2 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Hyvää pääsiästä!

sauvajyvänen kirjoitti...

Kiitos samoin sinne missä oletkin :)