tiistai 13. syyskuuta 2016

Juustoinen kantarellipiirakka


Tämä resepti on saanut innoituksen sekä Keittiössä, kotona ja puutarhassa -blogista että Rouva Raadelman keittiöstä. Ensin mainitussa tehtiin kantarellipiirakka Västerbotten-juustolla, ja Raadelman ihaniin rapujuhliin oltiin tehty pelkästä juustosta piirakka. Minä yhdistin vähän kumpaakin reseptiä tähän, ja tein piirakan pienenä. 

Juuston ostin Hakaniemen hallin Lentävästä lehmästä, tosin Västerbottenin sijaan ostin Svedjan Gårdost -juustoa. Vähän kuin Västerbotten-juusto paitsi paljon parempaa. Ihana pieni piirakka, josta sain monta lounasta itselleni. Taas niitä lounaita jotka tekevät päivästä vähän paremman.

50 g voita
0,8 dl vehnäjauhoa
0,3 dl (riihi)ruisjauhoa
ripaus suolaa

reilu 200 g kantarelleja
vähän voita
1 sipuli
muutama rouhaisu mustapippuria
100 g Svedjan Gårdost -juustoa
2 munaa
2 dl kermaa

Aloita tekemälla taikina. Sekoita voi ja jauhot ja suola. Painele taikina pieneen (15 cm halkaisija) irtopohjavuokaan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla ja paista 200 asteessa 10 min.

Sillä aikaa paista kantarelleja pannulla niin, että neste haihtuu. Lisää vähän voita ja pilkottu sipuli, rouhi pippuria joukkoon ja kuullota sipuli. Levitä sienet esipaistetulle pohjalle. Raasta juusto, levitä sienten päälle. Kaada päälle keskenään sekoitetut munat ja kerma ja paista vielä 25 minuuttia. Nauti lämpimänä salaatin kanssa.

2 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

No ihana lounas! Munkin pitää alkaa tosissaan miettimään lounaseväitä, nyt kun on työpaikkakin. Kuukaudes kyllästyny lounasruokailuun...ja kallistakin on, piru vie (mulla tuntuu nyt kaikki olevan näköjään kustannuskysymyksiä...)!

sauvajyvänen kirjoitti...

Meillä työnantaja tukee muutamaa lounaspaikkaa, mutta ei sellaisia joissa minä käyn. Minulle jokainen lounas maksaa 10-13 €, eli jos kävisin joka päivä lounaalla, se maksaisi vähintään 200 €/kk. Se on paljon se. Joten tosiaan omat eväät vähintään pari kertaa viikossa säästää mukavasti.