lauantai 12. marraskuuta 2016

Ihan tavalliset vohvelit

Ensimmäisessä vohvelissa vähän liikaa taikinaa

Meille tuli vasta tänä kesänä vohvelirauta, aika pitkään sitä tuli harkittua ja mietittyä. Mutta hyvä kun tuli, on se kätevä aamuisin verrattuna vaikka pannukakkujen paistamiseen. Olen kokeillut monenlaista reseptiä ja monenlaista jauhoa, mutta kyllä meidän lempivohvelit ovat ihan tavalliset vohvelit Vääksyn Myllyn vehnäjauhosta ripauksella vaniljaa. Ohje löytyi Myllyn Parhaiden sivuilta, vähän yksinkertaistin reseptiä. Tästä ohjeesta tulee 8 vohvelia, juuri sopiva määrä meille.

Syömme vohvelit yleensä marjojen (marja-aikaan) tai hillojen kanssa, lisänä vähän joko jogurttia tai kermavaahtoa/jäätelöä. Tämä onkin ollut hyvä syksy kun marjoja ja hilloja on riittänyt. Tänään vohveleilla oli vadelma- ja kuningatarhilloa, sekä vaniljalla maustettua turkkilaista jogurttia. Kuopus söi mielummin ruisleipää juustolla.

3 munaa
5 dl maitoa
4 dl jauhoa
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
75 g voita

Sekoita munat ja maito kulhossa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa nesteen joukkoon niin, ettei jää paakkuja. Lisää voi sulatettuna. Paista vohveliraudalla, meidän raudalla tästä saa 8 vohvelia.

Ei kommentteja: