tiistai 22. marraskuuta 2016

Suklaakakku synttäreille


Lapset ovat aina saaneet omat kakut synttäreille, siitä huolimatta että niitä juhlitaan samana päivänä. Tänä vuonna kuopus toivoi hedelmäistä täytekkakua ja esikoinen täyteläistä suklaakakkua. Olin etsinyt sopivaa suklaakakun reseptiä, mutta mikään ei vaan kolahtanut. Onneksi sitten juuri viikkoa ennen juhlia Soppa356:n sivuille ilmestyi Death by chocolate -kakun ohje. Kakusta tulee 12 palaa, ja vaikka väkeä oli enemmän, ajattelin että se riittää kun lisänä oli toinenkin kakku. Kakku tuli syötyä kokonaan, hedelmäkakkua jäi vähän.

Kakun leikkaaminen kahteen osaan oli aika hankalaa, tai ei se leikkaaminen mutta sen puolikkaan nostaminen; ja minusta ehkä vähän turhaakin. Sovimme esikoisen kanssa, että seuraavalla kerralla (sellainen todellakin tulee!) emme halkaise kakkua, vaan teemme vähän vähemmän kuorrutetta ja laitamme kaiken pelkästään kakun päälle. Paras suklaakakku mitä olen aikoihin tehnyt.

225 g tummaa suklaata
150 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoa
4 rkl kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
1 vaniljatangon siemenet
4 rkl ranskankermaa

1½ dl kermaa
250 g tummaa suklaata

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa (tai varovasti kattilassa). Vatkaa kananmunat ja sokeri kevyesti. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää ne munavaahtoon. Lisää sulatettu voi ja suklaa sekä ranskankerma, kääntele ne varovasti taikinaan. Kaada taikina n. 25 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan, paista 180 asteessa n. 35 minuuttia. Kakku saa jäädä tahmeaksi, älä paista liikaa. Anna kakun jäähtyä.

Tee kuorrutus. Kuumenna kerma ja ota kattila pois liedeltä. Paloittele suklaa joukkoon, sekoita kunnes suklaa on sulanut. Anna kuorrutteen jäähtyä kymmenisen minuuttia.

Leikkaa kakku kahteen osaan. Levitä kolmasosa kuorrutteesta väliin ja kuorruta kakku lopulla. Anna jähmettyä vähintään 15 minuuttia.


Unohdin ottaa kuvan kakusta silloin kuin tein sen, tai kun pöytä oli koreana. Ohimennen otin kuvan puhelimella hetkeä ennen kuin viimeinen pala kakkua hävisi parempiin suihin. Oikea ruokabloggaaja olisi hoitanut tämänkin homman kunnolla, me vain nautimme kakusta. 

3 kommenttia:

e kirjoitti...

Just hyvät kuvat! Näki, että on maistunut :)

Elina / Linnunlaulu kirjoitti...

Miksköhän tuli, että e kirjoitti? Elina se oli :)

sauvajyvänen kirjoitti...

Kiitos. Muutama minuutti tuon kuvan ottamisen jälkeen oli loputkin suklaakakusta syöty.