perjantai 4. marraskuuta 2016

Sydän-lasagne


Lasagne on ihana ruoka etenkin pakkassäällä (jee, meillä on lunta ja pakkasta). Sen tekeminen vaatii vähän aikaa, mutta samalla vaivalla tekee ison annoksen, eli ruuan saa isollekin porukalle helposti, tai sitten sen voi koota valmiiksi ja pakastaa, jolloin jonain toisena päivänä saa vaivattomasti ruuan valmiiksi. Opin Campasimpukalta tämän raakana pakastamisen, aiemmin pakastin ylimääräisen lasagnen kypsänä.

Minä tein tänäkin vuonna hirven sydämestä jauhelihaa. Pidän sen syvästä mausta ja siitä on helppoa valmistaa mitä vaan, minusta ihan suotta ihmiset moittivat jauhelihaa. Tällä kertaa tein lasagnen, puolet paistettuna päivälliselle ja puolet pakastettavaksi.

500-600 g hirven sydänjauhelihaa
mausteita maun mukaan (paprikaa, savupaprikaa, timjamia, pippureita, katajanmarjaa)
400 g tomaattimurskaa
400 g paseerattua tomaattia
2 sipulia
voita/öljyä
2 porkkanaa
1 palsternakka
1 lehtisellerin varsi
1 rkl fariinisokeria
2 rkl punaviinietikkaa
1 tl suolaa

50 g voita
4 rkl vehnäjauhoa
7 dl maitoa
200 g juustoraastetta
75 g parmesania
muskottipähkinää

100 g buffalomozzarellaa (koska oli, voi jättää poiskin)

500 g lasagne-levyjä

Valmista jauhelihakastike. Ruskista sydänjauheliha, mausta se voimakkaasti haluamillasi mausteilla. Laita liha kattilaan tomaattimurskien kanssa. Kuori ja pilko sipuli, kuullota sitä pannulla voin ja öljyn seoksessa, Kuori ja raasta porkkanat ja palsternakka ja pilko lehtisellerin varsi ihan hienoksi. Lisää kasvikset, sokeri ja etikka lihan ja tomaatin sekaan, anna hautua sillä välin kun valmistelet muuta.

Valmista maitokastike. Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhoa. Lisää maitoa pikkuhiljaa niin hyvin sekoittaen, ettei tule paakkuja (minä käytän vispilää). Kun maitokastike alkaa saota sulata juustot joukkoon. Raasta vähän muskottipähkinää mukaan.

Keitä hyviä lasagnelevyjä viitisen minuuttia ja kokoa sen jälkeen lasagne. Alimmaksi maitokastiketta, sitten lasagnelevy, kastiketta, maitokastiketta ja taas lasagnelevy, kastikkeet jne. Päällimmäiseksi jää kastikkeet ja revitty mozzarella. Paista 180 asteessa n. 45 minuuttia.

ps. Enhän minä taaskaan muistanut ottaa kuvaa.

Ei kommentteja: