tiistai 7. elokuuta 2012

Kirkas kanttarellikeitto

Sienikeitot tulee oikeastaan aina tehtyä kerman kanssa, kuten tuo mustatorvisienikeitto. Nyt halusin kuitenkin tehdä kirkkaan keiton kanttarelleista. Sain poimittua mökiltä vajaan litran kanttarelleja ja tein itselleni hyvän ja kauniin värisen keiton.

vähän voita
kanttarelleja
1 sipuli
1 l kyyhkylientä ja vettä, tai mitä onkaan
timjamia

Pilko kanttarellit ja sipulit ja hauduta pannulla niin, että kaikki neste on haihtunut sienistä ja sipulit ovat pehmeitä. Siirrä ne kattilaan ja lisää liemi ja anna poreilla hiljalleen puolisen tuntia. Minä löysin vielä yhden kyyhkyliemen, joten käytin sen, mutta hyvää varmasti tulee muillakin liemillä. Lisää vähän tuoretta timjamia ja nauti.

2 kommenttia:

Jaska Jokunen kirjoitti...

Kuulostaapa erityisen hyvältä, mutta yksinkertaiselta. Ainekset kun löytyvät kaapista juuri nyt, niin taidankin mennä tekemään samantien :)

sauvajyvänen kirjoitti...

Kyyhkyliemi teki keitosta kyllä todella hienon makuisen. Sopi hyvin kanttarellien kanssa yhteen, tästä tuli uusi lempikeitto. Ja kun liemi on hyvää, kaikki muu on yksinkertaista ;)